Ik kan niet accepteren dat ik lesbisch ben

‘Ik kan niet accepteren dat ik lesbisch ben’

Als je homo, lesbisch, biseksueel of transgender bent behoor je hoe dan ook tot een minderheid in de samenleving. Jouw levensweg is anders. Voor een grote groep LHBT’ers is dit alles geen enkel probleem. Geweldig! Maar…

Soms kun je het in je omgeving lastig hebben met acceptatie, ben je emotioneel niet in balans en ervaar je veel spanningen. Je kunt het gevoel hebben niet jezelf te kunnen zijn, je kunt vragen hebben over de invulling en zin van je leven. Soms kun (of durf) je er met niemand in je omgeving over te praten, omdat LHBT in jouw sociale kringen taboe is, omdat je bang bent afgewezen te worden, omdat.. vul je eigen reden maar in. Als je omstandigheden (het milieu, de gemeenschap waarin je verkeert) of je eigen overtuigingen in de weg staan kan dat tot veel stress leiden. Langdurige stress leidt tot fysieke klachten en kan zelfs uitmonden in een burnout of depressie. Met alle gevolgen van dien.

En toch..

Het hoeft niet zover weg te zijn.
Dat denk je soms, dat het ver weg is, hoe en waar je zou willen zijn.

Dat dacht ik zelf ook, zoveel jaren geleden.

Accepteren dat ik lesbisch ben

Ik had gewild dat ik toen iemand tegen was gekomen zoals ik, zoals ik geworden ben. Iemand die – zonder oordeel – naar me luisterde en de goede vragen stelde. Iemand die me had geholpen de warboel van mijn gedachten en gevoelens te ontwarren, inzicht in mezelf te krijgen en uitzicht op hoe mijn levenspad zou kunnen gaan.

Uiteindelijk zijn de kwartjes in mijn leven gevallen. Graag begeleid ik jou daar als counsellor ook bij. In counselling kijken we samen naar wie en hoe jij bent. Al je emoties mogen er zijn waardoor ruimte ontstaat. In die ruimte gaan we concreet aan de slag. Zodat jij de weg, die past bij jouw mogelijkheden en omstandigheden, met opgeheven hoofd kunt gaan. Hoe fijn is dat! Ben je er aan toe?

Ik woon aan de rand van de stad. Maar na een paar minuten lopen vind ik dit. Het is niet zo ver weg..

accepteren dat ik lesbisch ben

Joke

Bron hoofdfoto: Wikimedia.org