Buitenbeentje Barncounselling.nl

Buitenbeentje

Gisteren plaatste ik een prachtige foto op mijn FB pagina. Dezelfde die je hierboven ziet. Een veld van gele tulpen en daartussen één stralende rode. Een buitenbeentje! (By the way, heb je de  Facebookpagina van Barn Counselling al geliked? Welkom, leuk!)

Maar een buitenbeentje dus.

Wat is een buitenbeentje..

Een buitenbeentje is er zo één die niet helemaal is als ieder ander. Die door z’n gedrag of uiterlijk of wat dan ook niet altijd matcht met het grote geheel. Die niet past in de frames en kaders die mensen voor zichzelf, en vaker nog voor anderen, bedenken.

Buitenbeentjes en hoe het vaak gaat

Die buitenbeentjes komen daardoor soms in de problemen. Als je niet in het malletje van de grote stroom past wordt je dat niet altijd in dank afgenomen. Buitenbeentjes worden soms zelfs gepest. Dat is iets met het hoofd en het maaiveld denk ik. Buitenbeentjes willen hun hoofd daar nog weleens bovenuit steken. En dat mag niet van het maaiveld. Die willen trouwens ook allemaal gele tulpen en niet zomaar een rode daartussen. Weg ermee..

buitenbeentjes willen veranderen

Buitenbeentjes voelen zich soms eenzaam. Ze gaan aan zichzelf twijfelen. Ze beginnen zichzelf raar en vreemd te vinden. Ze gaan zich in allerlei bochten wringen om maar buitenbeentje-af te worden. En dat kost bakken met energie. Bakken met tranen ook. En het levert bakken met stress op.

Herken je dat? Ben jij ook zo’n buitenbeentje?  Hoe ga jij ermee om?

Buitenbeentjes en zelfacceptatie

Zelf ben ik ook een soort van buitenbeentje. Door m’n seksuele identiteit, waardoor je hoe dan ook tot een minderheid behoort. Het is niet vanzelf gegaan,  zeker niet, maar ik heb mezelf daarin geaccepteerd. Ik heb vrede met wie ik ben en hoe mijn leven is verlopen. Sterker nog, ik ben blij met wie ik ben en zou niemand anders willen zijn! Daarnaast heb ik door de tijd heen ook andere dingen van mezelf geaccepteerd. Bijvoorbeeld dat ik liever in klein gezelschap ben dan in een grote groep. Dat ik het nodig heb regelmatig alleen te zijn en dat ik veel tijd nodig heb om na te denken. Als ik dat negeer heeft dat invloed op mijn welbevinden en energie. Vroeger dacht ik dat dat egoïstisch was. Nu houd ik er rekening mee. Dat is voor iedereen zoveel fijner!

Buitenbeentjes. Paradijsvogeltjes. Prachtige creaties van de schepping. Hoe saai zou het zijn als we allemaal hetzelfde waren. Juist door jou is de wereld zoveel mooier! Zie je het al?

Wil jij jezelf ook accepteren en vrede hebben met wie je bent? Counselling kan je helpen. Bel me op 0626376593 of mail info@barncounselling.nl

Joke

Foto: Groeneschoenen