open-harten gesprek

Open-harten gesprek

Sinds een paar maanden heeft Barn Counselling het aanbod van counselling en Mind Eye Power uitgebreid met een open-harten gesprek. Waarom is dat? 

We leven in een tijd waarin zingeving (kort samengevat in: waar kom ik vandaan en waar ga ik naartoe) vaak niet meer via één weg wordt aangereikt. Dat was in de tijd van onze ouders en grootouders veelal de kerk. De boodschap die we daar hoorden kon ons handvatten geven waarmee we ons leven konden leiden. Als we voor vragen kwamen te staan wisten we waar we eventuele antwoorden konden vinden. En misschien is dit in ons eigen leven ook nog zo geweest maar  zijn we de vanzelfsprekendheid van kerk, bijbel en geloof onderweg kwijtgeraakt. We zijn het anders gaan zien.

Wat we nu ontdekken is dat de levensvragen hetzelfde blijven maar het veel moeilijker lijkt antwoorden te vinden. Of we leven met de onzekerheid dat er misschien geen antwoorden zijn. Soms is vrijheid van denken en het zoeken in een ruimte waaraan je niet gewend bent  spannend. Eenzaam. Hard. En je zou graag met iemand willen praten of sparren die jou hierin begrijpt. Want natuurlijk zijn wij mensen nog steeds op zoek naar de zin (en onzin) in ons leven. Nog steeds hebben we vragen als: waarom gebeurt dit in mijn leven, hoe moet ik hier mee aan, hoe kan ik een goed leven leiden, moet ik … vergeven die me dit heeft aangedaan, enzovoort. Hierover kan het gaan in een open-harten gesprek.

Wat mag je van mij als gesprekspartner verwachten? Uitgerust met de kennis van een hbo opleiding theologie (levensvragen en zingeving) en levenservaring als mens, partner, moeder en oma zal ik naar je luisteren en samen met jou zoeken naar woorden en wegen. Met een open hart. Je bent welkom.

Joke

Foto: Pixabay.com