werkwijze

Counselling

Counselling is kort gezegd een vorm van psychosociale hulpverlening die is gericht op persoonlijke ontwikkeling en/of het ondersteunen en begeleiden van ongewenste, pijnlijke of ongemakkelijke situaties of ingrijpende gebeurtenissen.

Ik zal jou als cliënt helpen inzicht te krijgen in de situatie. Dit alles gebeurt door middel van gesprekken waarbij ik in eerste instantie vooral veel zal luisteren. De speciale manier van communicatie is erop gericht jou zelf te laten ontdekken hoe je je probleem kunt hanteren en, indien mogelijk, oplossen.

Ik werk vanuit een holistische visie: alles is op elkaar betrokken, dus ook lichaam en geest en deze beïnvloeden elkaar.

Omdat geen mens hetzelfde is ga ik altijd uit van de mogelijkheden en omstandigheden van jou als uniek persoon. Je gaat samen met mij ontdekken:

– hoe je jouw leven graag anders in zou willen richten,
– wat nodig is om tot veranderingen te komen en
– hoe dit het beste kan worden aangepakt.

Counselling kenmerkt zich door oplossingsgerichtheid. Samen werken we toe naar je einddoel: het oplossen of hanteerbaar maken van je probleem. Hier is voor jouzelf een grote rol weggelegd, jouw motivatie en inzet zijn mede bepalend voor het succes.

Counselling is een individuele vorm van hulpverlening en dat betekent dat het aantal sessies per persoon verschillend kan zijn waarbij ook de hulpvraag bepalend is.

Een aantal veel voorkomende klachten kunnen wijzen op langdurige stress, bijvoorbeeld concentratieklachten, terugkerende hoofdpijn, hyperventilatie, slapeloosheid, gejaagdheid, prikkelbaarheid, onverklaarbare huilbuien en het onvermogen te ontspannen.

Met klachten is het altijd goed ook de huisarts te bezoeken want het kan zijn dat de symptomen het gevolg zijn van ziekte die door een arts behandeld moet worden.

Is dit niet het geval dan vertellen deze symptomen dat je uit balans bent, dat je lichamelijk reageert op de psychische stress. Dat is niet zo vreemd want lichaam en geest horen bij elkaar en zijn op elkaar betrokken. Je lichaam maakt je zo duidelijk dat er iets niet in orde is.

Mind Eye Power

‘Vorige week ging het ontzettend goed met me. Toen stond ik er echt stralend in en voelde het alsof er een grote last van mijn schouders was gevallen. Inmiddels heb ik soms nog wel eens mijn dipjes maar over het algemeen voel ik me erg goed. Ik wil je ontzettend bedanken voor alles.’ N.N. enkele weken na een MEP sessie

Met Mind Eye Power breng je op een milde, eenvoudige en effectieve wijze diepgaande verandering in last gevende overtuigingen, onverwerkte emoties en (gevolgen van) trauma. Dit gebeurt met oogbewegingen en geestkracht (gerichte aandacht en intentie).De oogbewegingen in combinatie met de juiste mindset geeft de methode zijn krachtige werking.

Op deze manier kun je oude houvasten en patronen loslaten en vormgeven aan wat je werkelijk verlangt. Je schakelt van een staat van verdediging naar een staat van groei.

Lees meer in de blog  Mind Eye Power.